Kula Gazetesi

Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

83 views
16 Temmuz 2021 - 8:56
Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yunus Emre Kent Meydanındaki etkinliklerde vatandaşlar bir araya geldi.

Akşam gerçekleştirilen etkinliklere, Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre türbesi ziyareti ve Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.

Tarihi, Carullah Bin Süleyman camisinde kılınan akşam namazının ardından Yunus Emre Kent Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programda konuşma yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm Şehitlerimize, özelliklede 15 Temmuz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bakara 154. ayetinde, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, O’nlar diridirler, ancak sizler anlayamazsınız’ diyor Rabbim. Tüm samimiyetiyle, tüm heyecanıyla şahadete koşan tüm şehitlerimize ve tüm gazilerimize minnet, şükran ve hayırla yad ediyorum. Bundan 5 yıl önce vatan hainleri bu milletin silahlarını yine bu milletin üzerine çevirerek kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlar ama milletimiz sokaklara meydanlara inerek bu kanlı girişimi bertaraf etmiş, milletimiz eğilmemiş,  Türkiye yenilmemiş ve Türkiye geçilmez demiştir diye konuştu.

Kula Kaymakamı Kemal Duru konuşmasında, “Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz gecesinde nasıl meydanları doldurduysanız şimdide meydanlardasınız. Kalbi Vatan sevgisiyle atanlara selam olsun. Üzerinden 5 yıl geçti, o zaman bu tür hainlikleri anlayamayacak çocuklarımız artık ortaokula başladı. O yüzden bu hain darbe girişimini, aziz milletimizin kahramanlığını bir kez daha yad etmek bizim de boynumuzun borcu. bu hainliği unutmayalım ve unutturmayalım. Vatan aşkıyla hainlerin önünde durarak şehit olan kardeşlerimizi rahmet ve minnet,  gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

Mahalli sanatçı Sami Dinç’in seslendirdiği türkülerin ardından şiirler okundu.

Okunan ilahilerin ardından saat 00.13’de salalar okundu, dua edilerek program sabah namazında buluşulmak üzere ara verildi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ