Kula Gazetesi

Ayazören Mahallesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor

175 views
12 Temmuz 2021 - 20:50
Ayazören Mahallesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ayazören Mahallesi Mandal mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Kula, Salihli, Demirci ve Selendi Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Helikopter, arazözler, iş makinesi ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2 saat süren yangında 100 dekar makilik ve meşe palamudu ağaçları ile 50 dekar zirai alan yandı.

Yangına, 1 helikopter, 1 iş makinesi, 17 arazöz, 3 itfaiye, 1 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı ile yaklaşık 50 personel ile müdahale edildi.

Yangının farklı noktalardan  aynı anda başladığını ifade eden Mahalle sakini Mehmet Pala, “Mahallede camiden anons edildi. Anons edilmesiyle birlikte mahalleden bir kaç delikanlı ile birlikte hareket ettik. 6 yada 7 noktada çıktığı muhtar telefonla bana söyledi. Bizde vatandaşa davet ettik. Çoğu kimse gelmedi ama gençlerimiz geldi. Orman, itfaiye, yukarıdan helikopter ile şimdilik büyük bir zayiat verilmeden söndürüldü diyebiliriz.

Orman İşletme Şefliklerine bağlı ekipler, yanan alanda soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ