Kula Gazetesi

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Vali Karadeniz, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarından Yunus Emre Şiirleri

Vali Karadeniz, Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarından Yunus Emre Şiirleri
131 views
25 Ağustos 2021 - 19:54

2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı sebebiyle Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları Yunus Emre’nin şiirlerini seslendirdi.

Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre’nin türbesinde ve Kula’nın tarihi sokak ve konaklarında gerçekleştirilen çekimlerde Kula Kaymakamı Kemal Duru ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’da katıldı.

UNCESCO ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun kamera karşısına geçtiler.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başta olmak üzere Kaymakam ve Belediye Başkanları Yunus Emre’ye ait dörtlükleri seslendirdiler.  Vali Yaşar Karadeniz’in Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dörtlüğünü seslendirdiği çekimler Kula Emre Mahallesi Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi’nde gerçekleştirilirken diğer tarihi çekimler Manisa Yunusemre İlçesi Kültür Park ve Kula’nın tarihi evleri ve sokaklarında gerçekleştirildi.

Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmayla Yunus Emre’nin şahsiyeti, şiirleri ve Kula İlçesi Emre Mahallesinde bulunan Yunus Emre ve Tapduk Emre Türbesi’ne dikkat çekilmesi hedeflendi.

 

 

# TAKIMLAR O AV P

KULA GAZETESİ