Kula Gazetesi

Kula’nın 120 Milyonluk Dev İçme Suyu Yatırımında Sona Yaklaşıldı

115 views
15 Mayıs 2023 - 8:17
Kula’nın 120 Milyonluk Dev İçme Suyu Yatırımında Sona Yaklaşıldı
( bant 1

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula ilçe merkezinin su verimini artırmak için 120 milyon TL yatırımla hayata geçirilen çelik içme suyu terfi hattı çalışmasını inceledi. Temsili olarak çelik hatta kaynak da yapan Başkan Ergün, “Su geleceğimiz, hayatımız. Susuz bir hayat düşünülemez. Allah, emeği geçenlerden, vesile olanlardan razı olsun. Rabbim kazasız, belasız bitirmeyi nasip etsin. Hayırlı olsun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile imalatlarında sona yaklaşılan 18 kilometrelik çelik içme suyu terfi hattı çalışmasına inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Ergün’ün ziyaretinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Uğur Çakan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları,  Daire Başkanları eşlik etti. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay ile Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir, proje üzerinden Başkan Ergün’e bilgilendirmede bulundu.

Hat imalatlarında Kula merkeze gelindi

Dev proje kapsamında, Yurtbaşı ve Sarnıç mahallelerindeki 4 adet sondajdan merkeze su temin edilecek. Sondajlardan saatte ortalama 330 ton su üretilecek. Kasım 2022’de çalışmalara başlanılan 18 kilometrelik çelik terfi hattındaki imalatlara artık Kula ilçe merkezine gelindi. Proje kapsamında 5.000 ve 400 tonluk içme suyu deposu da inşa edilirken, terfi istasyonu, 1000 kw’lık trafo, sanat yapıları ve SCADA otomasyon sistemi de proje içerisinde yer alıyor.

Başkan Tosun’dan, Başkan Ergün’e teşekkür

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, hayata geçirilen projenin ilçeleri için önemine değinerek başta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

“Kula’da yaşayan hemşehrilerimiz adına çok önemli bir çalışma yapıyoruz”

Temsili olarak 18 kilometrelik hatta kaynak çalışması da gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kula’da yaşayan hemşehrilerimiz adına çok önemli bir çalışma yapıyoruz. Kula merkezinde yaşanan içme suyu sorununa son vereceğimiz 18 kilometrelik çelik içme suyu boru hattındaki çalışmaları yerinde inceledik. 120 milyon lira yatırım yaptığımız projemiz kapsamında ayrıca 5.000 ve 400 tonluk içme suyu depoları da inşa ediyoruz. İnşallah çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak, Kula’mızı büyük bir sorundan kurtarmış olacağız. 120 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Helal-i hoş olsun. Kula’ya artık bu sene bol su vermeye başlayacağız. Su geleceğimiz, hayatımız. Susuz bir hayat düşünülemez. Allah, emeği geçenlerden, vesile olanlardan razı olsun. Rabbim kazasız, belasız bitirmeyi nasip etsin. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ