Kula Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner ‘in Basın Açıklaması

79 views
13 Mayıs 2023 - 14:58
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner ‘in Basın Açıklaması
( bant 1

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner ‘in Basın Açıklaması

MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner: İP kullanım ömrünü doldurmuştur

İP’in kullanım ömrünü doldurduğunu söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cünyet Tosuner, “İP, fetö terör örgütü tarafından kurulmuş, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclise girmiştir. İP’in birinci görevi MHP’yi ve milliyetçileri bölmektir. İkinci görevi, sözde milliyetçi bir parti olarak Pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşrulaştırmaktır. Üçüncü ve son görevi ise tüm bunlar sonucunda Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirerek Türkiye’yi emperyalistlere ve terör örgütlerine teslim etmektir. İP ilk iki görevini yapmıştır. Türk Milleti bu süreçte İP’in ve İP başkanı Meral Akşener’in gerçek yüzünü görmüştür. Bütün bunlar sonucu da İP baraj altına düşmüştür. İP başkanı Akşener ve bazı İP’liler çaresizlik içinde sağa sola saldırarak oylarını tekrar toparlamaya çalışmaktadır. Korkunun ecele faydası yoktur. İP kullanım ömrünü doldurmuştur. Türk Milleti, pkk terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapan, Fetöcü hainlere sahip çıkan ve Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapan İP’i 14 Mayıs’ta sandığa gömecektir.” dedi.

Sana neden KÜPELİ Hasan diyorlar?
İP milletvekili adayı Hasan Eryılmaz’ı eleştiren MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ Nam-ı diyer KÜPELİ Hasan olarak bilinen İP Manisa Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz kendisine ait olduğu tüm Manisalılar tarafından bilinen bir internet sitesi üzerinden isimsiz haberlerle Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Manisa Milletvekilimiz ve MHP Grup Başkanvekilimiz Erkan Akçay’a yalan ve iftiralarla saldırmaktadır. Eğer yüreğin varsa çıkar bu açıklamaları kendin yaparsın. Biz senin çok iyi biliriz. Yediğin haltları da, ahlâksızlıklarını da iyi biliriz. Sana neden KÜPELİ HASAN denildiğini tüm Manisa bilmektedir. Sahte küpelerle hayvan yolsuzlukları yaparken seni kimin kurtardığını da, hakkında müfettiş soruşturması açılırken sana kimin haber verdiğini de, müfettiş soruşturmasını engellemek için nasıl ücretsiz izin aldığını da biliyoruz. Korkunun ecele faydası yok. İP kullanım ömrünü doldurmuştur. İP ile birlikte sen de kullanım ömrünü doldurdun. Ne yaparsanız yapın İP Türkiye’de de Manisa’da da bitmiştir. İP Manisa’dan milletvekili çıkaramayacaktır.” dedi.

Pensilvanya’ya gittin mi?
İP Manisa Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz’a Pensilvanya’ya gidip gitmediğini soran MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ İP Manisa Milletvekili Adayı Hasan Eryılmaz’ı tüm Manisa tanır. Ama önemli olan bir insanın nasıl tanındığıdır. Eğer Manisa’da bir anket yapılsa, hatta bu anket İP’liler arasında yapılsa Hasan Eryılmaz birinciliği kimseye bırakmaz. Küpeli Hasan Eryılmaz’ın ABD’ye gittiği bilinmektedir. ABD’ye gidiş gerekçesi olarak da çocuğuna ABD vatandaşlığı almak olduğu söylenmektedir. Ancak bir başka iddia da Hasan Eryılmaz’ın ABD ziyaretinin asıl gerekçesinin Pensilvanya’ya gitmek ve Fetö elebaşını ziyaret etmek olduğu iddia edilmektedir. Bunların ne kadar doğru olduğunu zaman gösterecektir.” dedi.

İP Fetö terör örgütünün siyasetteki uzantısıdır

İP’in fetö terör örgütünün siyasetteki uzantısı olduğunu söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “İP fetö terör örgütünün desteğiyle kurulmuş, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclis’e girmiştir. İP, fetö terör örgütünün siyasetteki uzantısıdır. Bunu İP’in kurucuları ve genel başkan yardımcıları söylüyor. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 17 Mayıs 2016’da bir televizyon programında “Meral Akşener’in bütün programlarını FETÖ organize ediyor. Cemaat mensupları Meral Akşener’in mitinglerine ve toplantılarına katılıyorlar. Cemaatin Meral Akşener’e destek olduğu kesindir. Cemaatin yayın organları Meral Akşener’i destekliyor.” demiştir. İP başkanı Akşener’in baş danışmanı Hasan Sami Özvarinli 17 Nisan 2023 tarihinde, “İyi Parti’de tüm kapıları fetö’cüler tuttu. İyi Parti’yi fetö’cüler esir aldı. İyi Parti’deki bu insanlara memleket emanet edilmez.” diyerek İP’ten istifa etmiştir. İP’in kurucularından Vedat Yenerer 18 Nisan 2023 tarihinde “Abdullah Öcalan serbest kalmalıdır diyenler, fetö bağlantılılar, verdim parayı aldım sırayı diyenler liste başı yapılmıştır. Bu kadar tahribat ancak talimatla olur.” diyerek Meral Akşener’in talimatla fetö’cüleri liste başı yaptığını söylemiştir. İP başkanı Meral Akşener, fetöcü hainlere, fetö terör örgütünün okullarına, dershanelerine, medya kuruluşlarına ve derneklerine sahip çıkmıştır. İP başkanı Meral Akşener, fetö’cüleri, fetö terör örgütünü destekleyenleri İP’te liste başından milletvekili adayı yapmıştır.” dedi.
Meral Akşener’i kim bakan yaptı?
Fetö terör örgütüyle Meral Akşener arasındaki işbirliğine dikkati çeken MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “Meral Akşener ile Fetö terör örgütü elebaşının yakınlığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Meral Akşener, FOX TV’de Çalar Saat Programında, Türkiye’nin bütün dini kanaat önderlerinin hepsini birebir tanıdığını söyleyerek fetö elebaşını da tanıdığını itiraf etmiştir. Meral Akşener’in fetö elebaşının ricası üzerine İçişleri Bakanı olduğu yönünde açıklamalar, ciddi iddialar ve belgeler ortada dolaşmaktadır. Hatta Meral Akşener, İçişleri Bakanı olduğu dönemde fetö elebaşı ile görüştüğünü itiraf etmiştir.” dedi
Fetö terör örgütü emniyette kimin döneminde güç kazanmıştır?
Fetö terör örgütünün Meral Akşener döneminde Emniyette büyük güç kazandığını söyleyen yapılandığını söyleyen Cüneyt Tosuner, “ Meral Akşener’in İçişleri Bakanı olur olmaz ilk yaptığı icraat Emniyetteki fetöcü’lerle mücadele eden, emniyette her yıl yapılan atama şuralarında fetö’cülerin terfisine şerh koyan İstihbarat Daire Başkanı Emin Arslan’ı görevden alarak yerine Bülent Orakoğlu’nu getirmek olmuştur. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve İçişleri Müsteşarının onaylamamasına rağmen Akşener kararında ısrar etmiş ve Bülent Orakolğu’nu vekaleten atamıştır. Bu dönemde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığında örgütlenen fetö terör örgütünün A takımı kışı süre sonra tüm emniyet camiasını ele geçirmeye başlamıştır. Emniyetteki fetöcüler ilk hukuksuz dinlemeyi Meral Akşener’in İçişleri Bakanlığı döneminde yapmış, Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta kademesini dinlemiştir.” dedi.

Fetö elebaşı Meral Akşener’e sahip çıkın talimatı vermiş midir?
Fetö elebaşının Meral Akşener ile ilgili talimatını hatırlatan MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner,” 17 Mart 2016 tarihinde Isparta’da yapılan FETÖ operasyonunda tutuklanan Süleyman Demirel Üniversitesi Eski bilgi işlem daire başkanı Halil Karakoç’un arşivlerinde fetö elebaşı Fethullah Gülen’in el yazması talimatları ele geçirilmiştir. Fetö elebaşının talimatında: “Evinizi, barkınızı satın Bank Asya’yı kurtartın. Meral Akşener’le ilgili sahiplenme mesajlarına rastlanan kayıtlarda “Meral Akşener’e sahip çıkın. Kendisini koruyun” gibi ifadelerin geçtiği kamuoyuna yansımıştır.” dedi.

Meral Akşener fetö elebaşına hizmet etmektedir
Meral Akşener’in fetö elebaşına hizmet ettiğini söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “İP başkanı Meral Akşener, fetö terör örgütünün 4. Türkçe Olimpiyatlarının final gecesine katılmış ve fetö elebaşına övgüler düzmüştür. Meral Akşener, Fetö elebaşının talimatıyla hazırlanan ‘Umut Yolcusu’ belgeselinde yer almış ve fetö elebaşına övgüler düzmüştür. Meral Akşener, fetö’cü hainlere, fetö terör örgütünün okullarına, dershanelerine, medya kuruluşlarına ve derneklerine sahip çıkmıştır.
Akşener, “Bir gün herkes Hocaefendi’yi anlayacak. Ne mutlu onu şimdiden anlayana…” demiştir Fetö terör örgütünün milyarlarca dolarlık himmet, dolandırıcılık parasının toplandığı ve KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneğine sahip çıkan Meral Akşener değil midir? “İktidara geldiğimizde tutuklu polisleri serbest bırakacağım” diyerek fetöcü polislere sahip çıkan Meral Akşener değil midir? FETÖ terör örgütünün fetö’nün medya imamı Hidayet Karaca’nın ve FETÖ’nün tetikçiliğini yapan Can Dündar için “tutuksuz yargılama” talebinde bulunan Meral Akşener değil midir? 15 Temmuz’un öncesinde, “15’inden sonra işler değişecek. Ben Başbakan olacağım” diyerek adeta 15 Temmuz hain darbe girişimini önceden bildiğini ikrar eden Meral Akşener değil midir? 15 Temmuz 2016’dan önceki mitinglerinde FETÖ’nün “Yurtta Sulh, Cihanda” cuntasının adını bağıran Meral Akşener değil midir? Meral Akşener fetö elebaşı hakkında soruşturma açıldığında “Fethullah Gülen en yerli insandır. Vatana hizmet ajanlık mı oldu?” diye savunmuş mudur? Bir zamanlar FETÖ’nün Emniyet İmamı olan Kemalettin Özdemir’in 15 Temmuz darbe girişiminden 4 ay önce “İçişleri Bakanı iken beni yanına çağırıp, devletin gizli belgelerini bana notlar halinde yazdırıp, Fethullah Gülen’e göndertti” dediği Meral Akşener midir?” diye sordu.
İP’e HDP’yi meşrulaştırma görevi verilmiştir
İP’in bir proje partisi olduğunu söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “İP, ABD ve fetö terör örgütü tarafından kurulmuş, CHP ve HDP’nin desteğiyle Meclise girmiştir. İP’in kuruluş amacı MHP’yi ve milliyetçileri bölmektedir. Nitekim, İP başkanı Meral Akşener, 24 Nisan 2018 tarihinde “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum” diyerek 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimleri öncesinde milliyetçi oylara oynamıştır. İP başkanı Akşener, 2 Temmuz 2021 ve 24 Eylül 2021 tarihlerinde “AK Parti ve MHP, HDP’yi şeytanlaştırdı. HDP, legal ve meşru bir partidir.” diyerek pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşrulaştırmaya çalışmıştır. Bu açıklamalar İP’in kuruluş gerekçesini açıkça göstermektedir.” dedi.
İP ile HDP arasında fark yoktur
İP ile HDP arasında siyasi söylem ve eylem bakımından hiçbir fark olmadığını söyleyen MHP’li Tosuner, “Terörist Demirtaş ‘HDP, Öcalan’ın son yirmi yılını harcadığı bir projesidir.’ diyor. HDP, pkk’yı terör örgütü olarak görmediğini ve sırtlarını pkk’ya, ypg’ye yasladıklarını söylüyor. İP başkanı Meral Akşener “HDP, legal ve meşru bir partidir. AK Parti ve MHP, HDP’yi şeytanlaştırdı.” diyerek pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşrulaştırmaya çalışıyor.
HDP terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor. İP başkanı Meral Akşener, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor, terörist Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuruyor.
HDP, terör operasyonlarına karşı çıkıyor. İP başkanı Meral Akşener 24 Eylül 2019 tarihinde ‘Fırat’ın doğusuna gidilecek ne olacak?’ diyerek Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna karşı çıkarak HDP’ye destek veriyor.
HDP, Suriye ve Irak Tezkerelerine karşı çıkıyor. 36 İP milletvekilinden sadece 3’ü oylamaya katılıyor. Oylamaya katılan İP milletvekillerinden Durmuş Yılmaz “HAYIR” oyu kullanmıştır.
HDP, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkacağız” diyor. İP başkanı Akşener, “Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir, seri katildir. Bu devleti yıkmamız gerekiyor.” dediği için gözaltına alınan HDP’li Ahmet Şık’ın serbest bırakılmasını 10 Mart 2018 tarihinde tweet atarak kutlamıştır.

HDP, fetö terör örgütüne sahip çıkıyor. İP, fetö terör örgütüne sahip çıkmakla kalmıyor, fetö’cü hainleri ve fetö destekçilerini parti yöneticisi, milletvekili adayı yapmaktadır.
Türkiye, Mavi Vatan’daki meşru hakları için Libya ile anlaşma imzalamıştır. İP, CHP ve HDP ile birlikte bu anlaşmaya karşı çıkarak 2 Ocak 2020 tarihinde Meclisteki oylamada “RED” oyu kullanmıştır.
İP; CHP, HDP ve SP ile birlikte 2018 yılı şubat ve mayıs ayları arasında Türkiye’nin üniter yapısını bölmeye yönelik gizli Anayasa toplantıları yapmıştır. Bu toplantılar sonucunda, Anayasa’dan “Devletin resmi dili Türkçedir”, “Atatürk, Atatürk Milliyetçiliği”, “Türk ve Türk Milleti” ibarelerini çıkarma konusunda anlaşmışlardır.
İP başkanı Akşener HDP’nin kapatılmasına karşı çıkmıştır. İP milletvekilleri HDP’li Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi oylamasına katılmayarak HDP’ye destek vermiştir. HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması oylamasına 36 İP milletvekilinden sadece 10’u katılmıştır.” dedi.

İP, Teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyenleri, fetö’cüleri, şehidimizin bacısına küfredenleri, Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs verenleri, ahlâksızları milletvekili adayı olmuştur.
İP’in milletvekili listesine değinen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, İP, Teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyenleri, fetö’cüleri, şehidimizin bacısına küfredenleri, Fırat Çakıroğlu’nun katiline burs verenleri, ahlâksızları milletvekili adayı olmuştur.
HDP, “Bu seçim Öcalan’ın özgürlük seçimidir. Yüzyıllık Türkiye’den hesap soracağız.” diyor. İP başkanı Meral Akşener, “Öcalan’a ev hapsi imkânı tanınmalı, görüntülü veya görüntüsüz olarak telefonla televizyona çıkarılmalı” ve “ Öğrenci andı herkese hitap etmiyor” diyen Salim Ensarioğlu’nu önce İP Genel Başkan Yardımcısı yapmıştır. Sonra da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de İstanbul’da ikinci bölgeden ikinci sıra milletvekili adayı yapmıştır.

HDP, “15 Mayıs’ta Öcalan serbest olacak” diyor. İP başkanı Akşener, “Leyla Zana ilk kıvılcımı attı. Özerklik yetmiyor. Ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız.” diyen Bahadır Erdem’i önce İP Genel Başkan Yardımcısı yapmıştır. Sonra da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de İstanbul’da ikinci bölgeden üçüncü sırada milletvekili adayı yapmıştır.

İP başkanı Akşener, şehidimizin bacısına küfreden İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı 14 Mayıs seçimlerinde Kocaeli’de birinci sıradan milletvekili adayı göstermiştir.
İP başkanı Akşener, Ülkücü Şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nun katili PKK’lı teröriste burs veren ve bu ailenin düğününde halaybaşı olan Seyithan İzsiz’i İstanbul üçüncü bölge ikinci sıradan milletvekili adayı yapmıştır.
Meral Akşener, fetö terör örgütü ilişkisi bilinen Buğra Kavuncu’yu İstanbul ikinci bölge birinci sıradan milletvekili adayı yapmıştır.
İP, sosyal medyadan herkese küfürler yağdıran, yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu tarafından defalarca ceza kesilen ve “verdim parayı aldım sırayı” diyen Mehmet Mustafa Gürban’ı Gaziantep’ten birin sıra milletvekili adayı yapmıştır.
İP, fetö’cü olduğu bilinen ve fetö elebaşına yaptığı övgüler yapan İrfan Sönmez’i Elazığ’da birinci sıradan milletvekili adayı yapmıştır.
İP, Fetö üyeliğinden tutuklanan ve bir süre ceza evinde yatan İsa Ayanoğlu’nu Adana’dan milletvekili adayı göstermiştir.
Fetö hain darbe girişimine destek verdiği için gözaltına alınan Turan Yaldır Aksaray birinci sıradan, Mehmet Türe Mersin’den milletvekili adayı yapılmıştır.
Fetö terör örgütüne karşı yapılan operasyonlara karşı çıkan, fetö’nün medya organlarına destek ziyaretleri yapan ve İçişleri Bakanı olduğu dönemde atadığı 81 ilin emniyet müdüründen 74’ü fetö’cü çıkan İdris Naim Şahin Ordu’dan birinci sıra aday yapılmıştır.” dedi.

İmamoğlu ve Yavaş teklifi fetö terör örgütünden gelmiştir
İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılmasına yönelik teklifin fetö terör örgütü tarafından yapıldığını söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, “ İP başkanı Meral Akşener 6 Mart 2023 tarihinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması konusunda anlaştıklarını söyleyerek altılı masaya geri oturmuştur. İP sözcüsü 6 Mart’taki açıklamasında İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülünü kendilerinin bulduğunu ve masanın kabul ettiğini söylemektedir. Oysa ki, fetö firarisi Savaş Genç 5 Mart 2023’te sosyal medya paylaşımında: “Benim bulabildiğim son formül şu: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a başkan yardımcısı olarak atayacak. Meydan meydan onlarla gezecek” demiştir. Görüldüğü üzere Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına yönelik formül İP başkanı Akşener’in formülü değildir. Bu projenin sahibi fetö terör örgütüdür. İP de bu projenin taşeronudur.” dedi.

İP başkanını masaya hangi güç oturttu? Fetö mü? Kandil mi? Beyaz Saray mı?
İP başkanını masaya hangi güç oturttu diye soran MHP’li Tosuner, “İP başkanı Meral Akşener, “Bize Kılıçdaroğlu’nu dayatıyorlar. Buna boyun eğmeyiz” diyerek 3 Mart 2023 tarihinde masadan kalkmıştır. İP Başkanı Meral Akşener’e sormak gerekir: 3 Mart’ta kalktığın ve zehir zemberek eleştirdiğin o kumar masasına 72 saat sonra neden gidip tıpış tıpış oturdun? O masaya seni kim oturttu? Masaya oturma talimatını kim verdi? Fetö mü? Kandil mi? Beyaz Saray mı?” diye sordu.

Cüneyt TOSUNER
MHP MANİSA İL BAŞKANI

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ