Kula Gazetesi

MHP, Kanlı Darbeyi Yaşayan Taş Medreselilerle Buluştu

79 views
14 Eylül 2022 - 9:31
MHP, Kanlı Darbeyi Yaşayan Taş Medreselilerle Buluştu
( bant 1

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Murat Öner ve Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, 12 Eylül 1980 darbesinin sonucunda cezaevine giren Taş Medreselilerle  İrfan Meclisinde bir araya geldi. Kuranı Kerim Tilaveti okunması ve şehitlere dua edilmesiyle başlayan  buluşmada siyasi gündeme ilişkin güncel konuların yanı sıra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2023 Aday Belli Karar Net Bursa Mitingi ve geçmişten günümüze darbelerin ülkemiz üzerinde bıraktığı etkiler konuşuldu.

MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar ve Yunusemre İlçe Teşkilatının katılımıyla; Taş Medreseliler Adnan Akdağ, Rahim Şengül, Bayram Kartal, Hüseyin Cengin, Ramazan Vardar, Murat Görmez, Hilmi Usta, Nedim Diyemli, Hamza Özkızılcık, Hasan Gönülalan ile Yunusemre İrfan Meclisi’nde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Murat Öner, “11 Eylül 2022 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilen Açık Hava Toplantısında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada ‘İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Manisa teşkilatları olarak biz de 2023’e giden yolda Genel Başkanımızın çizdiği istikamette çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki adalar konusunda yaşanan gerginliğe de değinen İl Başkanı Öner, “Türkiye Cumhuriyeti ordusu ve milletiyle her türlü zorluğa ve zorbalığa göğüs gerecek güçtedir. Bu iman ve inançla Türkiye’yi aydınlık gelecek hedeflerine ulaştırmak için durmadan ve yılmadan çalışacağız” diye konuştu.

Taş Medreselilerle gerçekleştirilen buluşmada konuşan MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, “12 Eylül 1980 kanlı darbesi, siz değerli abilerimiz ve  ailelerimizde olduğu gibi tüm ülkemiz üzerinde derin izler bırakmıştır. Bu darbenin sonucunda sizler gibi değerli abilerimiz akla mantığa vicdana sığmayacak, C5’lerde tabutluklarda cezaevlerinde türlü türlü işkencelere maruz kalmışlardır. Ama ne kadar zor koşullar olursa olsun, davamızdan bir adım geri atmamış, ve bunun sonucunun da Allah’a yaklaşmak olduğunu bilmişlerdir. Bu dava Ülkücü Milliyetçi Hareket, sizlerin sayesinde bugünlere gelmiştir. Bu bir bayrak yarışı değildir, bu bayrak sadece ölüm vuku bulduğunda arkadan gelen nesillere devredilir. Biz her daim yanınızda ve şehitlerimize layık bir şekilde mücadelemizi edeceğiz. Emin olun ki, taşıdığımız bu kutlu sancak, bizlerden sonra da yere düşmeyecektir. Allah bu yolda emek harcayanlardan bin kere razı olsun. İlk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran’dan son şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na dek tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Siz değerli büyüklerimizden bizlerin her daim yanında olmanızı rica ediyoruz. Bir olacağız, diri olacağız, başaracağız ! der saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Taş Medreseliler adına konuşan Rahim Şengül, “Bu akşamki buluşmada yer almaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Darbe zamanında yaşadığımız tüm zorluklarda bizlere maddi olarak destek olan, evlerini, sofralarını ve gönüllerini açan bu davanın sessiz kahramanlarına, Ülküdaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Adnan Akdağ da yaptığı konuşmada, “Şu an burada beraber olduğumuz arkadaşlarımızın yanı sıra; yanımızda olamayan ve Rahmeti Rahmana erişen dava arkadaşlarımızı da unutmadan, giriştiğimiz bu kutlu mücadeleyi sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Biz aynı  anne babadan doğmayan fakat kardeşliğini hiçbir zaman kaybetmeyen, birinin eline kıymık batsa, diğerinin canı acıyan bir ruhtuk. Bu ruhun o kanlı darbenin ardından 42 yıl sonra bile hiçbir şekilde bağını kaybetmeden, bir arada olması bu kutlu davanın bu Kızıl Elma hedefinin bir yansımasıdır. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ