Kula Gazetesi

Turizm Komisyonu çalışmalarını Kula’da devam ediyor

83 views
26 Temmuz 2022 - 14:39
Turizm Komisyonu çalışmalarını Kula’da devam ediyor
( bant 1

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu üyeleri, il genelindeki turistik alan potansiyeli taşıyan bölgelerde incelemelerini sürdürüyor. Komisyon üyeleri, Kula İlçesinde Tarihi Kula evleri ve konakları ile tarihi Kula sokaklarını gezdi.

Kent turizmini hareketlendirmek, şehrin turistik ve kültürel alanlarını ön plana çıkarmak amacıyla, il genelinde çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu üyeleri, Komisyon Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kilimci rehberliğinde İlçenin turizm potansiyeli hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Jeoparkı olan Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı, Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre Türbesi ve külliyesi, Tarihi Kula Konakları, Jeopark Ziyaretçi Merkezi, restorasyonu devam eden Zafer Okulu ve Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden sokak sağlıklaştırma projelerini inceledi.

Manisa’nın ender yapılarını bünyesinde barındıran ve turizm yönünle gelişmeye çok açık İlçesi olan Kula’nın potansiyelini ortaya çıkartmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Komisyon Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kilimci açıklamasında, “Kula’da gerçekleştirilen turizm yatırımları ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Destinasyon olarak çok özel bir yere sahibiz. Bu değerlerimizin tanıtılması Ülke turizmine kazandırılması amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimize Kula’yı görmeleri için davet ediyorum.” diye konuştu.

Kula, her açıdan eşsiz hazineleri içerisinde barından Ege’nin enden ilçelerinden birisi olduğunu belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Gelişen Kula sloganıyla başladığımız bu yolculukta, kırsal turizmin gelişmesi ve gelişirken ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyoruz. Bu hedeflerimizin arasında Kulamıza daha çok turistin gelmesini sağlamak ve ekonomik getirinin artmasının önünü açmasını sağlayacağız. Yapılan bu yatırımlar sayesinde Kula, hak ettiği turizm gelirine kavuşacak. Yapılan çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Turizm Komisyonumuza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ