Kula Gazetesi

Kula fotoğraf ve gezi tutkunlarının gözdesi haline geldi

422 views
19 Mayıs 2022 - 11:38
Kula fotoğraf ve gezi tutkunlarının gözdesi haline geldi
( bant 1

Manisa’nın Kula İlçesi, fotoğraf guruplarının ve turistlerin tercih ettiği gezi noktalarının başını çekmeye başladı.

Özellikle içerisinde barındırdığı tarihi ve coğrafi güzelliklerinin sayesinde gün geçtikçe ilgi odağı haline gelen Kula, artan turizm potansiyeli pandemi sonrasında yeniden canlandı.

Eşsiz Osmanlı mimarisiyle inşa edilmiş konakları, neredeyse türünün ender örneklerini içinde barındıran el sanatları ile geçmişe yolculuk yaptıran Kula, yılın her döneminde amatör ve profesyonel fotoğrafçıları kendine çekiyor.

İstanbul’dan gelen 216 Fotoğraf Atölyesi üyeleri, Kula’nın ve Salihli İlçesinin güzelliklerini fotoğrafladı.

216 Fotoğraf Atölyesi kurucusu Timur Türkmen, Kula’ya 3. Defa geldiklerini ve her seferinde farklı güzelliklerini keşfettiklerini söyledi.

Fotoğrafçı Türkmen Kula Gazetesi Muhabirine, “Fotoğrafa gönül vermiş üyelerimizi gerek İstanbul gerekse Ülkemizin çeşitli noktalarının fotoğraflanması ya da tanıtılması gereken yerlerine götürüyoruz. Bu sayede gittiğimiz yerlerin tanıtımının yanı sıra kendimizin fotoğraf tutkusunu tatmin ediyoruz. Kula’ya, kültürel, tarihi, ve coğrafi dokusunun bizleri kendine çektiği için geldik. Bitmeye tükenmeye yüz tutmuş meslekleri fotoğraflıyoruz.” diye konuştu.

İzmir’den gelen hemşire ve doktorlar, Kula’nın etnoğrafik dokusuna hayran kaldıklarını ve yaşanmış hayat hikayeleriyle, tarihiyle kesinlikle görülmesi, gezilmesi gereken yerlerin başında geldiğini belirttiler.

Urla Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Ergüç açıklamasında, “Meslektaşlarımı Kula’yı gezdirmek amacıyla getirdim. Kula Belediyesinin yaptığı tanıtımlardan gördükleri Kula’yı çok merak ediyorlardı. Kula çok güzel, içerisinde beşi bir yerde turizmi barındırıyor. Beyler Evinde kahvaltı yaptık ve Kula Peri Bacalarını, jeoparkı ve Kula Evlerini gezeceğiz. Herkesi Kula’yı görmeye davet ediyorum.” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ