Kula Gazetesi

( bant 1

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla Atatürk Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İftaiye Amirliği tarafından hazırlanan Afet Eğitimi Hazırlık Günü programı gerçekleştirdi.

Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nın anlam ve önemine ilişkin program gerçekleştirdi. Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanvekili Mustafa Uygun, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Nurettin Yarımçam, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda  öğrenciler doğal afetlerde yapılması gerekenleri konunun uzmanlarından öğrendi. Günün anlam ve önemine ilişkin kompozisyon şiirlerin okunduğu programda, ikaz uyarı alarm sesleri tatbikatı, tahliye tatbikatı ve yangın söndürme tatbikatı Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç, İtfaiye erleri ve öğrencilerin katılımıyla uygulamalı olarak gerçekleşti.

Programda öğrencilere seslenen Kula Kaymakamı Kemal Duru, dünyada yaşanan doğal afetlere karşı toplumu bilinçlendirmenin önemli olduğu,  afetler sonucunda maddi ve manevi kayıpları en aza indirmenin eğitimlerle gerçekleşeceği ve doğal afetlerin etkisini azaltmak amacıyla daha duyarlı bir neslin yetiştirilmesi adına farkındalık oluşturmanın öneminden bahsetti. Son yıllarda yaşanan Malatya, İzmir depremleri, Antalya ve Muğla bölgesinde gerçekleşen orman yangınlarını da hatırlatan Kaymakam Duru, öğretici bir program hazırladıkları için öğretmen ve öğrencilere, katkılarından dolayı da itfaiye personellerine teşekkür etti.

Program sonunda Kula Kaymakamı Kemal Duru, protokol üyeleri, güvenlik güçleri ve itfaiye erleriyle birlikte günün hatırası olarak fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

 

Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla Atatürk Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İftaiye Amirliği tarafından hazırlanan Afet Eğitimi Hazırlık Günü programı gerçekleştirdi. Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nın anlam ve önemine ilişkin program gerçekleştirdi. Kula Kaymakamı Kemal Duru, Belediye […]

Öğrencilere Uygulamalı Afet Eğitimi

105 views
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

KULA GAZETESİ